Başlangıçta aileniz ve arkadaşlarınızla kolay haberleşebilmeniz, onlar ve kendiniz hakkında bir takım bilgileri paylaşmak amacıyla oluşturduğunuz Facebook hesabınız bir süre sonra güncellemeler, mesajlar, beğeniler ve sürekli reklamlar nedeniyle zorlayıcı hale gelebilir.

Eğer bu durumdan sıkıldıysanız ve kurtulmak istiyorsanız iki seçeneğiniz var:

  1. Hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz. Bu durumda profiliniz sosyal paylaşım ağında kaybolur ama geri dönmeye karar vereceğiniz ana kadar hesabınızdaki tüm bilgiler Facebook’un sunucularında saklanır.
  2. Hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.Bu durumda tüm verileriniz sistemden kaldırılır ve bir daha bu hesaptan erişilmesi mümkün olmaz.

Aklınızda Facebook’a geri dönüp dönmeme konusunda bir netlik yoksa aşağıdaki seçeneği uygulamalısınız.

Facebook Hesabını Devre Dışı Bırakmak

  • Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki aşağı oku tıklayın.
  • Ayarları seçin
  • Soldaki sütundan ‘Güvenlik’ seçeneğini tıklayın.
  • Hesabınızı devre dışı bırak ‘ seçeneğini seçin ve onaylayın.

Hesap devre dışı bırakıldığında profiliniz Facebook’taki diğer insanlar tarafından görüntülenemez ve kişiler sizi arayamazlar. Ancak arkadaşlarınıza daha önce göndermiş olduğunuz mesajlar ve bazı bilgiler yine de başkaları tarafından görüntülenebilir.

Eğer yeniden Facebook’a dönmek isterseniz e- posta adresiniz ve şifreniz ile giriş yaparak dilediğiniz zaman hesabınızı etkinleştirebilirsiniz.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek

Tekrar Facebook kullanmama konusunda kesin karar verdiyseniz hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Bir hesap kalıcı olarak silindikten sonra hesabı yeniden etkinleştirmek mümkün olmaz. Bu nedenle profilinizde paylaştığınız herhangi bir şeyi de artık geri almanız söz konusu olamayacaktır.

Hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce bilgilerinizin bir kopyasını Facebook’tan indirmek isterseniz:

  • Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki aşağı oku tıklayın.
  • ‘Ayarlar’ ı seçin
  • Ana menünün altındaki ‘Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin’ yazan bağlantıyı tıklayın.
  • Sonrasında, https://www.facebook.com./help/delete_account adersine gidip ‘Hesabımı sil’ i tıklayıp onaylamak için diğer adımları izleyebilirsiniz.
  • Fotoğraflarınız,durum güncellemeleriniz veya yedekleme sistemlerinde depolanan diğer verileriniz gibi Facebook’a gönderdiğiniz tüm bilgilerin silinmesi 90 gün kadar sürebilmektedir.
  • Facebook’ta yaptığınız bazı şeyler hesabınızda saklanmaz. Örneğin bir arkadaşınızın size gelen kutularında hala mesajlar olabilir. Bunlar siz kendi hesabınızı silseniz bile orada kalacaktır. Kaldırılması için o alıcılarla irtibata geçmeniz gerekebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here