Snapchat’in konum paylaşma özelliği tehlikeli olabilir mi ?

Geçtiğimiz Cuma günü, Snapchat , bir harita üzerinde arkadaşlarınızla konumunuzu paylaşmanıza olanak sağlayan bir opt-in işlevi olan Snap Map’ı tanıttı .Kullanımı şöyle;
Telefonunuzun kamera kısmından görmek istediğiniz arkadaşınıza dokunarak, neler yaptığını Snap Map ile takip edebileceksiniz. Ancak, seçtiğiniz arkadaşınızın Bitmoji hesabı bulunmuyorsa, o arkadaşınız maalesef Snap Map’ten yararlanamayacak ve sizde onu göremeyeceksiniz. Ayrıca, harita üzerinde sadece istediğiniz kişileri görmek isterseniz, Hayalet Modu ile başkalarının haritalarında görülmeyi engelleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızı bulmanıza ve yeni insanlarla tanışmanıza olanak sağlayacak olan Snap Map güncellemesi ile Snapchat üzerinden arkadaşlarınızı görecek, onların ne yaptıklarını anlık olarak takip edebileceksiniz. Bu aynı zamanda bu uygulamayı kullanacak olan arkadaşlarınızın da sizi görebileceği ve anlık olarak sizi takip edebilecekleri anlamına geliyor.
Sorun şu ki ; eğer Snap Map’ı etkin bırakırsanız, kesin konumunuzu hassasiyet noktasına kadar yayınlar. Mesela, evde bulunduğunuzda ,Snap Map, uygulamayı her açtığınızda tam olarak nerede olduğunuzu gösterdiğinden, herhangi birisi bulunduğunuz yeri büyütebilir ve sokak numarasını ve hatta ev numaranızı alabilir. Bunun olmasını istemeseniz bile Snap Map uygulaması her açışınızda bunu yapacaktır.

Snap Map tarafından bu konuda tüketiciye verilen  bilgiler yeterince ayrıntılı değil ve gerçekte birçok kişi sıklıkla dolaylı sonuçlarını bilmeden güncellemeleri ve uygulamalardaki yeni ayarları kabul eder.

Snapchat’ın videosu ve Snap Map (Snap Map) izleme derecesinde iletilmeyen bazı ayrıntılar:

  • Konumunuzu Harita üzerinde paylaşmayı seçerseniz, Snapchat uygulaması her açıldığında konumunuz güncellenir.
  • Snapchatter, Snapchat’ta arkadaşlarının hepsini konumlarını paylaşmaya karar verirse, uygulama bu seçimi düzenli aralıklarla hatırlatacaktır.Harita üzerinde yalnızca karşılıklı arkadaşlar birbirlerini görebilir.
  • Snapchat , kısa bir süre sonra kesin konum verilerini silecektir. (Bu süre belirtilmemiştir.)
  • Daha genel bazı konum verileri bi süre daha tutulabilir (bu süre ayrıca belirtilmemiştir), ancak şirket normal silme işlemine tabi tutulduğunu belirtmektedir.
  • Arkadaşınıza dokunursanız, konumlarının ne zaman güncellendiğini göreceksiniz (ör. 1 saat önce, 2 saat önce).
  • Onların yeri en son Snapchat’ı nerede açtığını yansıtır
  • Bir arkadaşın konumu, uygulamayı bir daha yeniden açmazsa, konumlarının güncellenmesine neden olmak için Harita’da 8 saat kalır. 8 saatten fazla süre geçtiyse ve Snapchatter uygulaması açmamışsa, konumları Harita’dan tamamen kaybolacaktır.
  • Snap Map özelliğini devre dışı bırakmak isterseniz, “Hayalet Mod” u seçmelisiniz.

Yorum yaz